Tid til refleksion? _

Af Johan Staureby

14/04/2020
minutters læsning
Tid til refleksion?
Der er noget naturstridigt i at skulle finde ro, når det føles som om, at tiden står stille. Første indskydelse kunne sagtens være at løbe endnu hurtigere, for at være sikker på ikke at sakke bagud. De virksomheder der blev fanget på det forkerte ben, da gaderne pludselig lå tomme, og alt indkøb rykkede online, har en grund til det. Dem hører vi meget fra for tiden.

Andre har valgt at sætte alle deres normale marketingaktiviteter på pause på ubestemt tid. Det er selvfølgelig noget, der spreder uvished på flere planer, og her kan selv ikke hjælpepakker gøre en forskel. Hvordan bliver kundeflowet, når samfundet vågner igen? Betyder det færre indtægter? Er min stilling i fare? Spørgsmålene trænger sig på, og svarene finder vi måske ikke der, hvor vi plejer.

Heldigvis begynder der allerede at blomstre historier op om virksomheder, der, i det små, er begyndt at genopfinde sig selv. Restauranter henvender sig proaktivt til deres kunder med specialdesignede tilbud leveret til hjemmeadressen. Der er flere skoler og kurser, der er begyndt at tilbyde onlineundervisning. Træningscentre sender deres medlemmer segmenterede hjemmetræningsprogrammer. Mon ikke de virksomheder står med en enorm fordel, når vi igen kan være tætte på hinanden?

Uanset hvilken branche, du hører til, kan der være inspiration at hente. Hvornår har du sidst stoppet op, kigget bagud og ledt efter uudforsket værdi mellem linierne, mellem koderne eller hos dine (mest loyale?) kunder? Du kunne jo overveje at spørge dem. Måske ligger der guld gemt, som kan gøre jer endnu klogere på hinanden. Det vender igen. Sørg for at være klar til at byde dine kunder velkommen tilbage.

Vi føler os heldige. Vi har stadig noget at lave, men vi er selvfølgelig berørt af den situation, som mange af vores samarbejdspartnere, leverandører og venner står i.

Forureningen er faldet. Det lader til, at naturen endelig kan tage en dyb indånding. Måske skal vi gøre det samme. Denne artikel er vores første forsøg på noget, vi gerne vil prioritere i fremtiden. Reflektere. Skrive vores tanker ned. Og dele dem med jer.

I vores næste nyhedsbrev vil vi dele nogle ideer og muligheder som inspiration til hvordan i kan benytte denne unikke situation som COVID-19 har skabt, til at kigge på jeres forretning.

Vi glæder os til at se jer igen.

    Tilbage