B2B-Webshop på Shopify
5 afgørende fordele

B2B kunder ønsker i stigende grad en købsoplevelse som den de kender fra privat online handel: Et koncept i dag kendt som - “Shop like B2C”. 

“Shop like B2C” tendensen har spredt sig iblandt de danske b2b virksomheder, med hvad er det egentlig? I sin helt enkle form, handler det om at designe din B2B-platform, som var det en B2C-webshop. På den måde sætter du brugeroplevelsen i højsædet, så dine B2B kunder får en købsoplevelse der er lige så intuitiv, bekvem og personaliseret som den de får, når de handler privat - og det er vigtigt, for tallene viser, at B2B kunder efterhånden ikke bare efterspørger en bedre købsoplevelse, men faktisk også forventer det af deres samhandelspartnere. 

Ifølge den seneste B2B-analyse fra Dansk Erhverv er nogle af de mest afgørende fordele ved at handle B2B online:

 • “Det er tidsbesparende”
 • “Vi kan handle, når vi har tid”
 • “Der er mulighed for hurtig genbestilling”
 • “Man kan se lagerstatus hos leverandøren”
 • "Det er nemt at se tidligere ordrehistorik"

Uddrag fra svar på spørgsmålet: "Hvilke fordele er væsentlige ved online erhvervsindkøb?". Læs mere om analysen hos Dansk Erhverv : Link

Disse 5 faktorer bør derfor altid være i centrum, når din nye B2B-webshop designes. 

Med dette i mente, lad os dykke ned i de fire afgørende fordele ved at migrere din B2B-platform over på Shopify.

Bedre købsoplevelse = meget mere salg
Shopify B2B-webshops giver øget salg gennem bedre købsoplevelser

Det er et faktum, at glade kunder køber mere. Det samme gælder kunder, der har fået den hjælp og rådgivning de har brug for. Det første skridt til at øge sit B2B salg burde derfor være at sikre sig, at du designer en brugerrejse (UX-flow) som imødekommer lige netop dine kunders behov. 

Har dine B2B-kunder behov for hurtigt at kunne finde og bestille varer, skal du tænke ind i “quick-buy” funktioner og en god søgefunktion. Det kan også være at dine kunders behov omfatter bedre vejledning om hvad der sælger, eller måske har de svært ved at finde ud af hvilke produkter passer sammen i en serie? 

Som sælger er det her din fornemmeste opgave, at sikre dig dine kunder forlader butikken med det bedste produkt til deres behov. Med en tilpasset B2B-løsning bliver det muligt at etablere lige præcis det købsflow, der letter hverdagen for dine kunder. 

Tilpassede flows skaber en mere bekvem og effektiv købsoplevelse - og det giver resultater.

Gør det selv, gør det nemmere
Shopify B2Bwebshop med udvidet self-service portal

Med en Shopify B2B-webshop, åbner du døren til en verden med meget mere self-service, og det er en win-win for både dig og dine kunder. 

Markedsundersøgelsen fra Dansk Erhverv er nemlig helt klar på dette område; Når kunder kan betjene sig selv, vil de oftest også gøre det. At kunne gøre tingene selv, skaber fleksibilitet i kundens købsrejse, samtidig med at det gør processen hurtigere. Kigger vi tilbage på de fire centrale pointer fra Dansk Erhvers undersøgelse var “tidsbesparelse” prioriteret højt hos de fleste B2B-kunder. 

Derudover, er det ikke kun kunden der kan nyde af den ekstra tidsbesparelse. Det kan du i den grad også som udbyder. Ved at lade dine kunder gøre tingene selv, kan du nemlig reducere dine kundeservice omkostninger - og det kan mærkes på bundlinjen. 

Med det i tankerne kan Shopifys B2B-webshop med fordel udvides med funktioner som en billedbank, adgang til historiske fakturaer og betalingsstatus, samt en self-service returneringsportal og adgang til en kundeservice chat.

Når jeg har sagt A, behøver jeg så sige B? Hvad nu hvis jeg har lyst til at sige F?
Skræddersy din Shopify B2Bwebshop til forskellige brugersituationer 

Ikke alle kunder er ens, og det skal deres købsflow heller ikke være. Nogle B2B kunder kan have behov for at blive holdt i hånden igennem deres brugerrejse, men andre vil være "købs-veteraner" der helst gerne vil kunne springe alle mellemledene over, og gå direkte fra step A til F. 

Her kommer Shopify til sin magt. En stor fordel med at bruge Shopify som B2B-platform, er at du ikke bare kan tilpasse din B2B-webshop til dit kundesegment som en helhed, men også helt ned i dine under-segmenter af kunder. Med andre ord kan du tilrettelægge købsoplevelsen baseret på din kundens købshistorik, nuværende situation, og det “device” de benytter til at shoppe fra. 

På denne måde kan du imødekomme både de B2B-kunde der browser efter inspiration og shopper som en traditionel B2C-kunde, de medarbejdere der tjekker lagerstatus fra mobilen, og de kunder der foretager større bestillinger. 

Shopify tilbyder forskellige brugerflader og funktioner - så din B2B-webshop kan rumme enhver situation. 

Samligspunktet
Én konsolideret IT platform til både B2C og B2B

Der kan ligge rigtig meget administrativt arbejde i at have både en B2C og en B2B webshop. 

Ved at bruge en fælles platform til din B2C og B2B - skaber du et overskueligt samlingspunkt for dine data, der fremover kun skal opdateres, administreres og vedligeholdes et sted. 

Derudover, kan du reducere behovet for andre systemer, da du fremover ikke længere vil have behov for at have dobbelt-op af alle dine systemer. Kort sagt, er det slut med dobbeltbetalinger af dine integrationer, licenser mm.

“Men jeg troede at Shopify kun var til mindre virksomheder”

Har du allerede en B2B-webshop og er bekymret for om Shopify er tilstrækkelig?

Hvis du allerede har investeret tid, kræfter og ressourcer i din nuværende B2B-platform, kan det virke overvældende, og måske endda skræmmende, at skulle flytte til et nyt system. Det er helt forståeligt! 

Denne bekymring forstå Shopify også, og de har derfor udviklet deres B2B platform til at være både effektivt, kraftfuld og fleksibel nok til at kunne imødekomme selv de mest komplekse B2B-krav. Det betyder, at uanset hvor skræddersyet og tilpasset din nuværende B2B-løsning er, så kan Shopify sandsynligvis matche - og oftest også overgå - dens funktionalitet og ydeevne.

Med en bred vifte af tilpasningsmuligheder, en rig app-store og dybdegående B2B-funktioner som bulk-ordrer, kunde-specifikke priskataloger, og avanceret lagerstyring, er Shopify designet til problemfrit at håndtere både din dine B2C og B2B salgskanaler. 

Overgangen til Shopify kan faktisk gøre din B2B-webshop mere effektiv, da den kombinerer kraftfulde værktøjer og funktioner med en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt at administrere.

Uanset om du har høje krav til forretningslogik og avancerede prismodeller, eller om din B2B-webshop skal integreres med andre systemer, som f.eks. et ERP-system, kan Shopify snildt imødekomme dine behov. 

Med Shopifys alsidighed sikrer du, at din B2B-webshop kan udvikle sig sammen med dine forretningsbehov.

Den korte konklusion

Overvejelsesprocessen omkring et skift af B2B platform kan være både lang og kompleks. Men en konklusion er helt sikker, at flytte din B2B-webshop over på Shopify vil oftest forbedre dine kunders brugerrejse, hvilket øger salget. Derudover oplever langt de fleste af D.TAILS kunder samtidigt en væsentlig reduktion i administrative- og vedligeholdelsesomkostninger relateret til deres B2B-løsning.

Vil du vide mere om Shopify B2B-Webshop?

Er du klar til at transformere din Shopify B2C webshop til et B2B powerhouse? 

Hos D.TAILS har vi specialiseret os i B2B-webshops, og har derfor ekspertisen til at hjælpe dig med både migration og implementering. 

Vores fornemmeste opgave er at sikre en gnidningsfri overgang fra din nuværende platform til Shopify.  

Kontakt os i dag for at lære mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at udnytte de mange fordele ved at implementere “Shop like B2C” med hjælp fra Shopify.

FAQ: Shopify og B2B-webshop

Ja, Shopify kan anvendes til B2B salg - D.TAILS har haft skandinaviske kunder på B2B-webshops i mange år.

Som udgangspunkt kan du sagtens konfigurere din Shopify webshop til at tage imod ordrer fra B2B-kunder. Kunder kan som standard foretage login og se historik, betale med faktura osv. Ofte har vores kunder en række mere avancerede krav til priser, som kræver at du enten vælger Shopify Plus planen eller tilkøber D.TAILS B2B Portal App

Shopify Plus har som standard en række avancerede B2B-funktionaliteter. Første udgave blev frigivet i 2022 og der tilgår en række funktionaliteter løbende. Du kan dog sagtens lave B2B-webshop på de øvrige planer. Det afhænger udelukkende af hvilke krav du stiller til din B2B-e handelsløsning.

Hvis du har Shopify Advanced licens fra Shopify og har en række vigtige krav til at kunne tilbyde individuelle priser, faste rabat-satser, styre kolli, styre sortiment for den enkelte kunde osv. kræver det at du tilkøber D.TAILS B2B Platform APP eller opgraderer til Shopify Plus.

Du kan styre om kunderne må bryde et kolli eller skal købe hele kolli. Er du på Shopify’s tre3 standardplaner Basic, Shopify og Advanced skal du tilkøbe D.TAILS B2B Platform for at få kolli funktionaliteten. Er du på Shopify Plus, er dette allerede inkluderet. 

Du kan vælge at konfigurere en B2B-kunde til en specifik betalingsform, så dette valg allerede er truffet for kunden. Er du på Shopify’s tre3 standardplaner Basic, Shopify og  Advanced skal du tilkøbe D.TAILS B2B Platform for at få funktionaliteten. Er du på Shopify Plus, er dette inkluderet i Shopify Plus.  

Du kan vælge at konfigurere en B2B-kunde til en specifik valuta. Er du på Shopify’s tre3 standardplaner Basic, Shopify og  Advanced skal du tilkøbe D.TAILS B2B Platform for at få funktionaliteten. Er du på Shopify Plus, er dette inkluderet i Shopify Plus.

Du kan vælge at konfigurere hvilke produkter en B2B-kunde skal kunne købe på din Shopify B2B-webshop. Er du på Shopify’s 3 standardplaner Basic, Shopify og  Advanced skal du tilkøbe D.TAILS B2B Platform for at få funktionaliteten. Er du på Shopify Plus, er dette inkluderet i Shopify Plus.

Med udvidet funktionalitet til D.TAILS B2B Portal app kan personale logge ind på vegne af kunder i B2B-webshoppen og foretage køb på vegne af deres kunder. Dette er særligt effektivt for sælgere, der sidder sammen med en B2B-kunder og laver en bestilling, sammen samt for salgspersonale, der hjælper kunderne med at få lagt den rigtige ordre. Shopify Plus har også agent-funktionalitet, men er i den første version noget begrænset.

Platformen har en række muligheder for integration med tredjepartssystemer og tilbyder robuste API'er, der gør det muligt at tilpasse og skræddersy dit e-commerce setup, herunder også at bygge lige præcis den integration, du har behov for til dit ERP-system.

I tillæg til Shopify har D.TAILS udviklet en lang række funktioner, der skræddersyer B2B-købsoplevelsen for kunder. D.TAILS B2B Platform tilbyder standard 

 • Styring af koli - må kunden bryde et kolli og købe enkelt styks?
 • Rabat % for hver kunden
 • Produkter undtaget for rabat % 
 • Styring af hvilke produkter en kunde må købe - har du fx. produkter du ikke ønsker at sælge i et specifikt land pga. lovgivning, fragt eller andre årsager, kan købsknappen fjernes, så produktet kan ses, men ikke købes
 • Vælg upfront om en kunde køber på faktura eller med kreditkort. 
 • Vælg upfront hvilke valuta en kunde handler i
 • Genkøb af tidligere ordrer
 • Image bank - mulighed for at kunderne automatisk får link med download af alle digitale assets på de produkter de køber. Image-browser, hvor alle produkter kan fremsøges og dowloades.
 • Collaboration Library - mulighed for at integrere et google-drive direkte i platformen, hvor kunder let kan fremsøge og downloade digitale filer som fx. Prislister, formularer, lookbooks osv.
 • Ordre-historik med mulighed for oprette returneringer samt reklamation på specifikke produkter. Kan integreres med kundeserviceplatforme som fx. Gorgias, Zendesk mvfl.
 • Virtuelle Agenter - login på vegne af dine kunder og shop på deres vegne. Mulighed for at gemme kurven og få kunden til at færdiggøre kurven eller omvendt. Anvendes typisk af sSælgere, kundeservice medarbejdere og administrativt personale, der arbejder med kunderne.
 • Pre-orders og sæsonvarer.sæson-varer. Mulighed for at oprette kollektioner, som kan indkøbes med fremtidig leveringsdato.
 • Accounting og betalingshistorik - se historiske fakturaer og kreditnotaer samt status på skyldigeskyldigt beløb.