Du kan nemt tilbyde dine kunder at betale med MobilePay i din Shopify webshop

MobilePay og Shopify

Du kan nemt tilbyde dine kunder at betale med MobilePay i din Shopify webshop.

Andre betalingsgateways tilbyder også MobilePay - men vi hører mange have udfordringer med dette. Problemet er at det ikke er alle betalingsgateways som har lavet en fuldt funktionsdygtig integration til Shopify. Det betyder for dig at du manuelt vil være nødt til at logge ind i betalingsgateway'en for at udføre fx capture, cancel og refund. Det er ikke optimalt og giver mange muligheder for fejl.

Quickpay har en lækker integration til Shopify og i teorien behøver du aldrig at logge ind i betalingsgateway'en. Jeg vil dog anbefale at du jævnligt (alt efter volumen) logger ind og tjekker om alt er ok.

Sådan får du MobilePay til at virke perfekt i Shopify

Med Shopify er der 2 måder at tilbyde betalinger:

  1. I et betalingsvindue
  2. Direkte på betalingssiden i Shopify

Modtage MobilePay i et betalingsvindue

Dette er klart den letteste løsning at sætte op og langt de fleste kunder er i dag vant til at blive "stillet om" til et betalingsvindue.

 

 

Du aktiverer MobilePay direkte i din Quickpay Manager - det kan ikke være nemmere!

Lav altid et testkøb for at sikre at det fungerer som du forventer.

Modtage MobilePay direkte på betalingssiden i Shopify

Du kan også tage betalinger direkte på betalingssiden i Shopify. Nogle synes at dette giver en bedre oplevelse for kunden - men jeg har ikke set dokumentation for dette.

Hvis kunden vælger MobilePay vil man stadig blive "stillet om" til MobilePay - men nu er det direkte og det giver især på mobilen en rigtig god oplevelse.

For at opnå dette skal du følge Quickpays vejledning her: mobilepay direkte på Shopifys betalingsside

Husk at lave et testkøb for at sikre at det virker som du forventer.

Shopify og MobilePay i daglig brug

Med en af ovenstående opsætninger vil MobilePay fungere præcis som hvis der var blevet betalt med en betalingskort som fx Dankort, VISA eller Mastercard.

I Shopify kan du lave Capture, Cancel og refund og det vil virke perfekt.

Refund MobilePay i Shopify

Hvis du laver en refund (tilbagebetaling) på MobilePay så vil de ske til det betalingskort som kunden har på sin MobilePay konto. Dvs. at kunden kan ikke se tilbagebetalingen i MobilePay men skal tjekke sin netbank og den konto som kortet er på.

Betalingsgateway "hygiejne"

Helt generelt bør du jævnligt tjekke din betalingsgateway. Jeg har set mange eksempler på at der er gået et eller andet galt og så er der en betaling eller refundering som ikke er gået igennem.

Tjek fx din betalingsgateway hver fredag eftermiddag hvor der typisk er færrest åbne ordrer. På den måde vil du fange eventuelle fejl og undgå at de eskalerer til problemer.