Buy2Sell: Fra Ebay til egen B2B webshop
CASE: Buy2Sell

Fra eBay til egen B2B webshop med Shopify

“Med Shopify har vi fået et system, der i sig selv udfører en stor del af arbejdet, og det er fyldt med udviklingsmuligheder! Perfekt for en virksomhed, der er på den vækstrejse, som vi er på. Og med Dtails ved vores side til at holde overblikket, samle trådene og stille kritiske spørgsmål undervejs i forløbet, er vi helt klar til næste kapitel i Buy2Sells historie.”

Pia Simon Rautert – medejer Buy2Sell

Buy2Sell startede deres virksomhed på eBay, hvor de tidligere havde 100% af deres salg, med lidt bestilling ved siden af via e-mail. Med kunder i over 100 lande og mindre end 3% af deres salg inden for de danske grænser var eBay den perfekte indgang til et globalt marked. Da væksten skete hurtigt og eBay havde sine begrænsninger, valgte Buy2Sell at åbne op for deres egen salgskanal - en B2B shop på Shopify.

Hvem er

Buy2Sell

Buy2Sell har en klar målsætning: Sætte cirkulær økonomi indenfor industriel elektronik på dagsordenen. Funktionel elektronik skal aldrig smides ud, men genbruges.
Buy2Sell har et varelager på over 1000m2, som kommer fra opkøb men også kommissionsaftaler. Det er typisk varelager eller udtjente produktionslinjer, som oftest bliver kasseret og sorteret til skrot. I stedet for at kassere varerne tager Buy2Sell dem ind og sælger dem videre.

Buy2Sell.dk

B2B som en custom tilpasning

Da Buy2Sells kunde- og prisstruktur ikke gjorde det nødvendigt med Shopifys fulde B2B løsning, som kræver Shopify Plus, valgte de i stedet at holde sig til Shopifys B2C plan. Hertil har vi custom tilbygget de B2B funktionaliteter, der var nødvendige for Buy2Sells forretning. 

Ved oprettelse angiver kunder, om de er en virksomheds- eller privatkunde. Når ‘virksomhed’ bliver valgt modtager Buy2Sells kundeservice en e-mail, så de nemt og hurtigt kan tilgå systemet,  godkende kunden og tilføje en permanent rabat til den pågældende kunde. 

Buy2Sells fulde løsning inkluderer blandt andet.:

  • Implementering i Shopify
  • Custom tilpasset kundeoprettelsesflow 
  • Custom rabatstruktur, med et rabatfelt direkte på kundens profil 
  • Submenu med kundeservice punkter, som følger kunden rundt på siden
  • Custom lavet ‘anmod om tilbud’ funktionalitet 
Anmod om tilbud på din ordre

B2B-kunder har andre krav til kundeservice end B2C-kunder. Der forventes en mere personlig oplevelse og mulighed for specialpriser. Dette er løst ved at inkludere en ‘anmod om tilbud’-knap direkte i kurven. Når kunder har valgt deres produkter, kan de enten gå til kassen eller anmode om tilbud. Hvis kunden anmoder om et tilbud, sendes hele ordren til Buy2Sells kundeservice, hvor de vurderer, om ordren er stor nok til, at kunden kan modtage en bedre pris.

Produkter knyttes automatisk sammen

Fra Danfoss til Danlab. Buy2Sell er det rette valg, når en produktion skal lukkes og maskineriet skal skilles ad. Med store kunder og travlhed i butikken modtager Buy2Sell mange tusinde produkter ugentligt. Alle produkter er for det meste brugte men til dels også nye, og selv identiske produkter varierer i deres tilstand når de er brugte.

For at forbedre købsoplevelsen for kunden har vi custom bygget en logik, der samler identiske produkter baseret på varenummer og producentnavn. Som et resultat får slutbrugeren præsenteret alle relevante produkter på én produktside. Samtidig kan Buy2Sell præsentere alle produkter individuelt med deres egne specifikationer. 

Custom udviklet feature holder øje med varer, der mangler pris

Når man har så stort et produktsortiment, sker det ind imellem, at visse produkter når at blive vist på hjemmesiden, inden de er blevet prissat. Dette har vi løst ved at tilføje logik, der fjerner ‘Læg i kurv’-knappen, når et produkt står til 0 kr. I stedet bliver knappen erstattet af en ‘Kontakt vores support for pris’-knap, som leder kunden videre til en kundeserviceside.

Med denne løsning sikre vi at webshoppen afspejler det reelle varelager selvom vi ikke har nået at prissætte varerne endnu. Buy2Sell kommer på denne måde en signifikant flaskehals til livs.

Shopify har givet Buy2Sell mere tid til vækst

Ved at flytte salgsprocessen fra e-mails og telefonopkald til Buy2Sells egen e-commerce platform har deres kunder fået mulighed for selvbetjening. Den store mængde selvstændige ordrer har skabt arbejdsro i kundeservice, hvor medarbejdere nu kan fokusere mere af deres energi på at opbygge den gode kunderejse - og selvfølgelig vækste virksomheden.