Shopify Markets vs. Expansion Stores: Vælg den rette strategi for global e-handel

Før introduktionen af Shopify Markets (september 2021), var den eneste mulighed for Shopify merchants, der ønskede at ekspandere til nye markeder med lokalt tilpasset indhold, at åbne en ekstra Shopify-shop. Med Shopify Markets er det blevet let at tilføje et nyt marked. Du er hurtigt i gang og kan nemt tilpasse sprog, indhold, produktudvalg m.m  samt sælge i lokal valuta – det hele styres fra samme admin.

Det lyder som enhver e-handlers drøm. Men alligevel vælger mange virksomheder stadig expansions stores, altså separate shops for hvert marked.

At vælge den rette løsning har stor betydning både økonomisk og i den daglige drift. Men hvordan ved du, hvilken løsning der er den rette for din virksomhed? Det hjælper vi dig med at blive klogere på i dette indlæg. 

Mange af DTAILS' kunder vælger en kombinationsmodel, hvor Shopify Markets bruges til mindre eller nye markeder, mens expansion stores anvendes til større markeder eller markeder med et særligt fokus. 

Hvis du allerede nu tænker "åh nej... alt det ekstra administrative arbejde med expansions store... jeg orker det ikke", så er du ikke alene. Og lige præcis derfor, har vi udviklet en app, der automatisk kan synkronisere produkter og indhold på tværs af flere shops. Vil du vide mere om den app, så klik her og læs mere om #SupremeSyncer app

Hvad er Shopify Markets?

Shopify Markets er en central del af Shopifys strategi om at gøre global e-handel til standarden. I takt med Shopify' stigende fokus på B2B og retail, er deres "global by default" tagline for Shopify Markets skiftet ud med "A unified home for business expansion". Du har adgang til Shopify Markets uanset hvilket Shopify abonnement du har valgt. 

Via din Shopify admin kan du tilføje et nyt marked og straks gå igang med at tilpasse indholdet. Du kan læse præcis hvordan du tilføjer et nyt marked i denne guide: https://help.shopify.com/en/manual/international/managing

Når du opretter et marked i Shopify Markets sørger Shopify for, at der er styr på den tekniske SEO. Du behøver ikke frygte duplicate content på Google eller manglede hreflang HTML tags.

Shopify Markets: Muligheder og begrænsninger

Lanceringen af Shopify Markets blev fulgt op med et imponerende roadmap af features på vej, og Shopify har indtil videre holdt, hvad de lovede. Der tilføjes løbende nyt og hos DTAILS holder vi godt øje med udviklingen. Ender du med at vælge expansions stores, bør du stadig holde øje med Shopify Markets præcis som når du evaluerer alt andet i din forretning.

Er det første gang, du udvider til et eller flere nye markeder, så er Shopify Markets er rigtig godt valg. Opsætningen går lynhurtig, og du får næsten alt, hvad du behøver. Du får mulighed for at teste et nyt marked af inden du investerer yderligere.

Med Shopify Markets kan du:

  • Differentiere produktudvalg per marked
  • Automatisk omregne priser til alle valutaer
  • Uploade faste priser per valuta
  • Tilføje flere sprog
  • Differentiere indhold per marked – fx billeder, sider, sektioner m.m.
  • Administrere alle markeder fra én webshop
  • Tilknytte flere domæner, subdomæner og folderstruktur

Ligeså nemt det er for dig i admin, at tilføje et nyt marked, ligeså elegant er brugerrejsen for kunden ude på din shop. 

Hvad koster Shopify Markets?

Prisen for Shopify Markets varierer afhængigt af din valgte Shopify-plan:

  • Basic: 24 USD pr. måned, inkluderer 3 markeder.
  • Shopify: 69 USD pr. måned, inkluderer 3 markeder.
  • Advanced: 299 USD pr. måned, inkluderer 3 markeder, med en ekstra omkostning på 59 USD pr. måned for hvert yderligere aktivt marked.
  • Plus: 2.300 USD per måned og inkluderer 50 markeder uden ekstra omkostning.

Tjek de seneste priser her, og vær opmærksom på, at der oveni prisen tillægges gebyr for valutaveksling og transaktioner. Procentsatsen afhænger af hvilken betalingsudbyder og Shopify plan du har valgt.

 At sælge internationalt kan variere meget fra shop til shop. Afhængigt af hvordan din forretning er bygget op, kan der være begrænsninger med Shopify Markets, som gør det nødvendigt at vælge separate shops. Lad os kigge nærmere på de vigtigste begrænsninger ved Shopify Markets. 

Shopify Markets begrænsninger

1. Shopify Markets kræver Shopify Payments

Hvis du vil bruge Shopify Markets, skal du også bruge Shopify Payments. Det er ikke muligt at vælge andre betalingsudbydere.

Fordelene ved Shopify Payments inkluderer høj stabilitet, in-line betaling (når du betaler, forlader du ikke checkout-vinduet), fuld integration i Shopify admin, fuld transparens over omkostningerne samt sporbarhed på samtlige betalinger.

Men Shopify Payments er ikke markedets billigste betalingsløsning, og det er ikke alle lokale betalingsmetoder, der understøttes. Det er på nuværende tidspunkt kun muligt at få udbetalt i den valuta, som er din standardvaluta for shoppen. Sidstnævnte arbejder Shopify dog på at ændre.

Dertil kommer, at Shopify Payments kun giver dig 7 dage til at trække betaling for ordren. Dette kan skabe udfordringer for ordrer med varer, der ikke er på lager.

Bemærk også, at der er områder, hvor Shopify Payments ikke kan anvendes, og dermed vil Shopify Markets heller ikke virke.  

2. Rabatter og kampagner er for alle (eller ingen)

Når du bruger Shopify Markets, gælder rabatter og kampagner for alle markeder. Det er ikke muligt at lave en rabatkode, der kun gælder Danmark. Så hvis du ønsker at lave en Mors Dag-kampagne i Danmark, men ikke i Tyskland og Sverige, så er det på nuværende tidspunkt ikke muligt med Shopify Markets.

3. Administration af priser skal håndteres via upload

Shopify Markets understøtter upload af priser i alle valutaer. Dog er det kun din standardvaluta, som du kan redigere i via Shopify admin (og dermed også bulk-redigering). Vil du sætte faste priser i specifikke valutaer, skal du uploade priserne manuelt eller anvende en app. Dette gælder også, når du nedsætter priserne i en periode og har brug for at vise før/nu-priser.

Du kan vælge at lade Shopify Markets bruge automatiseret valutaomregning, hvilket gør det nemt for kunder fra forskellige lande at handle i deres lokale valuta. 

4. Ikke alle apps understøtter Shopify Markets

Hvis du bruger apps som en vigtig del af din shop, bør du tjekke, om de er kompatible med Shopify Markets. Selvom Shopify Markets har eksisteret i nogle år, er det langt fra alle apps, der understøtter denne udvidelse.

5. Regionale teams og meget differentieret indhold øger kompleksiteten

Hvis du ønsker, at indholdet på to eller flere markeder skal være meget forskelligt, og har du ovenikøbet et team siddende til at varetage et givent marked, så er Shopify Markets ikke det rette valg. Kun én person kan arbejde i themet ad gangen. Hvis flere redigerer i themet på samme tid, vil ændringerne overskrive hinanden. Dette gælder også, når der anvendes Shopify Markets.

Selvom meget kan differentieres, bliver det hurtigt komplekst og uoverskueligt, hvis der skal være stor forskel på dine markeder.

6. Det er kun muligt at have én juridisk enhed

Hvis du af lovgivningsmæssige årsager har oprettet et amerikansk selskab og ønsker at drive B2C-salg i USA med levering fra et lokalt amerikansk lager, skal du kunne modtage betaling i det amerikanske selskab. Det er ikke muligt at have forskellige juridiske selskaber tilknyttet dine betalingsgateways på én Shopify-shop.

 

Når Shopify Markets ikke er tilstrækkeligt

Alt i alt er Shopify Markets en super mulighed for en større virksomhed at teste et nyt marked af hurtigt, og for mindre virksomheder kan Shopify Markets være godt nok for nu og måske for altid.

Men er din virksomhed seriøs omkring salg til internationale markeder, så giver separate shops flere muligheder, da hver shop kan sættes op præcis, som det giver mest mening for din forretning. 

Separate shops: Udfordringer og overvejelser

Vi springer mulighederne over for nu, for med shop nr. 2 og yderligere shops får du naturligvis alt det, som du kender i forvejen fra shop nr. 1. Men med flere shops følger også en række udfordringer og overvejelser, som kan påvirke din forretningsstrategi og omkostningsstruktur.

  • Øgede omkostninger til apps og tech stack: Når du udvider med flere shops, skal du sandsynligvis betale for flere licenser til de apps, du allerede bruger, såsom din Email Marketing-platform, ERP-systemer, eller PIM-integrationer. Det kan være værd at overveje, om dine leverandører tilbyder rabatter ved brug på flere shops.
  • Bankkonti til nye valutaer: Hvis du opererer i forskellige regioner, kan det være nødvendigt at oprette separate bankkonti for at modtage udbetalinger i lokale valutaer. Dette kan også kræve ekstra administration og bogføring.
  • Øget tidsforbrug i forbindelse med vedligeholdelse: Hver ekstra shop kræver sin egen vedligeholdelse, herunder opdateringer, fejlfinding og administration. Det kan derfor være en fordel at automatisere så mange processer som muligt.

Synkronisering af produktdata

Den største udfordring ved et setup med flere shops er synkronisering af data mellem dem. De fleste virksomheder har samme produktsortiment på tværs af markeder og har behov for at have en fuld kopi af produktdata (og kollektioner) i hver shop.

Historisk set har større kunder valgt at lægge deres data i et PIM-system (Product Information Management), hvilket øger kompleksiteten og omkostningerne. Med et PIM-system kan du dog centralisere og standardisere dine produktdata, hvilket gør det lettere at styre og opdatere informationer på tværs af flere shops.

Synkronisering af indhold 

Hvis indholdet på dine shops skal være stort set identisk, og den primære forskel er sproget og priser/valuta, er det tidskrævende at skulle vedligeholde og ikke mindst sikre konsistens. 

Som nævnt tidligere kan synkroniseringen klares med hjælp fra DTAILS appen #SupremeSyncer, som automatiserer processen og gør det muligt at vedligeholde ensartet indhold på tværs af alle dine shops. 

Et fremtidssikret setup med det bedste fra Shopify Markets og Expansions Stores

Det er de færreste, som ikke er vilde med den simple administration i Shopify Markets. At vedligeholde alt ét sted er absolut det optimale for mange virksomheder.

Hos DTAILS anbefaler vi derfor oftest en hybrid-løsning, hvor du får det bedste fra begge verdener: Nem vedligeholdelse i én admin samt alle de muligheder, som kun en selvstændig shop giver dig. En hybrid løsning gør brug af #SupremeSyncer appen, som giver os mulighed for at udvælge en primær shop - en master shop hvor al data bor. På denne master shop lægges alle oversættelser og kun det relevante sprog og indhold synkroniseres til en defineret sekundær shop. Hvis et nyt marked skal testes af, kan det hurtigt tilføjes inden det potentielt rykker videre til sin egen dedikerede shop. 


På denne måde får du et fremtidsikret setup, så den dag Shopify Markets er klar til at håndtere et eller flere (måske alle) dine markeder, kan vi nemt ændre konfigurationen.

Alt efter hvordan dit øvrige IT landskab ser ud, så kan vi skrue op for, hvad der administreres i din master shop. Ring eller skriv hvis du vil høre mere. 

Skal du være hurtigt i luften med dine nye markeder, så kan vi hjælpe dig med at oversætte din nuværende shop. Med vores AI translator app går det stærkt.