Guide: Sådan tilbyder du MobilePay på din Shopify webshop
Selvom MobilePay for mange er en selvfølge, når det kommer til online shopping på danske webshops, så er det ikke inkluderet som en standard betalingsmetode i Shopify.
Men der er god grund til at få MobilePay implementeret hurtigst muligt. MobilePay gør det nemlig let og hurtigt for kunden at gennemføre betaling uden at skulle bøvle med at finde et betalingskort frem. Dermed mindskes risikoen for, at kunden forlader sin kurv og måske aldrig kommer tilbage. MobilePay er altså godt for både kundetilfredsheden og din konverteringsrate.
Når du har læst denne guide, vil du være i stand til selv at opsætte MobilePay på din Shopify-webshop. Vi har krydret guiden med nogle af vores bedste tips til at optimere setuppet.
Bliv klogere på:
- Hvad der kræves for at tilføje MobilePay
- Hvordan du vælger den rette betalingsudbyder
- Opsætning af MobilePay – en trin-for-trin guide til at få MobilePay til at fungere i din webshop
- Sådan optimerer du MobilePays synlighed i checkout
- Test og vedligeholdelse af MobilePay-integration
MobilePay er en digital wallet løsning
MobilePay er en såkaldt digital wallet løsning, der tillader brugerne at tilknytte et betalingskort i MobilePay-app’en på deres mobiltelefon, hvorefter online betalinger kan foretages fra mobiltelefonen med et enkelt swipe med fingeren.
MobilePay er populær og har i skrivende stund mere end 4,5 millioner brugere. For langt de fleste danske webshops er MobilePay en god ide, men som med alt andet du tilføjer til din webshop, bør du kigge på din kundegruppe og vurdere om MobilePay giver mening for din webshop.
Forberedelser før opsætning: Er din webshop klar til MobilePay?
Før du kan komme i gang med opsætningen af MobilePay, skal din webshop leve op til følgende krav:
- Din Base Currency (webshoppens primære valuta) skal være Danske Kroner (DKK)
- Din virksomhed skal have et dansk CVR nummer
Bemærk: Det er kun Store Owner (den registrerede ejer af webshoppen), der har tilladelse til at opsætte betalingsmetoder, herunder MobilePay.
Vælg den rette betalingsudbyder: Hvad bør du overveje før du vælger
Shopify har deres egen betalingsløsning, Shopify Payments, som inkluderer de mest almindelige betalingsmetoder set fra et globalt perspektiv. Hvis du ønsker at tilføje lokale betalingsmetoder som MobilePay, skal du bruge en tredjeparts betalingsudbyder.
Der findes flere betalingsudbydere, som tilbyder MobilePay. Fx Altapay og Pensopay. Du kan finde en liste over betalingsudbydere her.
Første skridt er derfor, at indgå en aftale med en af disse. Husk, at priserne kan variere afhængigt af, hvilken betalingsudbyder du vælger. Brug derfor gerne tid på at vælge den rette for dig.
3 begreber du bør kende: Indløsningsaftale, Gateway og Betalingsudbyder
Når du går i gang med at lede efter den helt rigtige betalingsudbyder støder du højst sandsynligt på følgende 3 begreber: Indløsningsaftale, Gateway og Betalingsudbyder.
Indløsningsaftale
En indløsningsaftale er en grundlæggende aftale, webshoppen laver med en finansiel institution eller indløser, som fx en bank, for at kunne modtage kortbetalinger som Visa, Mastercard og andre betalingskort. Aftalen fastlægger de vilkår, under hvilke webshoppen kan trække penge fra kundens kort og få dem overført til sin egen konto.
Kort sagt: Indløseren sørger for, at pengene fra kundens kort når frem til din konto, og kræver en aftale, der fastlægger vilkårene for dette.
Gateway
En betalingsgateway er en softwareløsning, der fungerer som en sikker kanal mellem webshoppen og indløseren. Gatewayen er ansvarlig for at kryptere og formidle betalingsdata fra webshoppen til indløseren på en sikker måde, så betalingsoplysninger ikke risikerer at blive opsnappet.
Kort sagt: Gatewayen transporterer og krypterer betalingsdata mellem kunden, webshoppen og indløseren og sikrer en sikker transaktion.
Betalingsudbyder
En betalingsudbyder tilbyder en samlet løsning, der kan omfatte både betalingsgateway og indløsningsaftale – men også andre betalingsservices og integrationsmuligheder, som fx MobilePay. Betalingsudbyderen håndterer dermed den samlede betalingsoplevelse og letter både betalingsbehandling og kundeoplevelse for webshoppen.
Kort sagt: Betalingsudbyderen leverer en komplet betalingsløsning, der kan integrere både gateway og indløsningsaftale, så webshoppen nemt kan modtage betalinger.
Inden du går i gang: Har du styr på det mest basale?
Betalingsudbydere kan stille krav om, at du overholder regler fra bl.a. Forbrugerstyrelsen og EU's købelov. Du kan fx blive bedt om at have styr på følgende:
- Kontaktinformationer: Telefonnummer og/eller e-mail skal være tydelige og bør fremgå i header eller footer.
- Juridiske oplysninger: Denne info skal ligeledes være tydelig. Sørg for at firmanavn, selskabsform, adresse og CVR nr er nemt at finde. Meget gerne i footeren.
- Handelsbetingelser: Din webshop skal have handelsbetingelser let tilgængelige, og disse skal aktivt markeres som læst og forstået af kunden inden checkout. Der er en række krav til, hvad der skal indgå i handelsbetingelserne. Her bør du søge juridisk hjælp hvis du er i tvivl.
- Privatlivspolitik: Udover handelsbetingelser skal der også være en privatlivspolitik på din side samt mulighed for at kunderne kan vælge til og fra, hvor meget data der indsamles om dem, udover den nødvendige del, som fx kræves for at gennemføre ordren.
Ovenstående bør du selvfølgelig altid have styr på. Ved tilføjelse af nye betalingsmetoder kan det være nødvendigt at opdatere handelsbetingelserne, betalingslogo'er og andet på din shop, fx hvis du nævner betalingsmuligheder på din produktside.
Hvad koster MobilePay: Gebyrer og omkostninger for din webshop
Ved brug af tredjeparts betalingsløsninger opkræves et gebyr fra Shopify. Gebyret afhænger af hvilken Shopify-plan du er på. Udover Shopifys tredjeparts-gebyr, opkræves som altid et transaktionsgebyr. Klik her for at se Shopifys priser.
Udover gebyrer til Shopify, skal du betale til din nye betalingsudbyder. Nogle betalingsudbydere opkræver et månedligt fee + et fast pris per transaktion. Her er kun én vej frem. Tag fat i dem og spørg ind til deres priser.
Optimer synligheden i checkout: Sådan fremhæver du MobilePay for dine kunder
MobilePay kan vises på to forskellige måder i Shopify Checkout (betalingssiden). MobilePay kan ligge sammen med øvrige betalingskort eller ligge for sig selv, som en separat betalingsmetode. Sidstnævnte giver både mere synlighed og fjerner et klik i processen frem mod gennemførelse af betaling.
Kombineret løsning:
Separat løsning:
Når MobilePay ligger for sig, vil kunden blive sendt direkte videre til betalingsprocessen. Handles der fra en computer, skal mobilnummeret indtastes, hvorefter der sendes en notifikation til kundens mobiltelefon. Herfra skal kunden godkende betalingen ved at swipe. Handles der fra en mobiltelefon lander kunden direkte i i appen og skal blot swipe for at gennemføre ordren. Det er smooth!
De fleste betalingsudbydere tilbyder begge muligheder, hvilket betyder, at det er i installeringen, at forskellen ligger.
Hos DTAILS anbefaler vi, at du vælger at vise MobilePay som en separat betalingsmetode i checkout. Vi anbefaler desuden, at du også har dine betalingskort-logoer i footeren på din webshop, så de er synlige for kunden inden kunden når til checkout. Et synligt MobilePay-logo kan være afgørende for, om en kunde vælger din shop frem for en anden med samme vare
Er MobilePay Express Checkout en mulighed?
Øverst oppe på Shopify Checkout-siden giver Shopify Payments dig mulighed for at vise Apple Pay, Google Pay, ShopPay og PayPal. Det er desværre ikke muligt at tilføje MobilePay her. Vær opmærksom på, at hvis du deaktiverer Shopify Payments, så forsvinder disse express checkout metoder også.
Det er heller ikke muligt, at lade kunden blive på checkout-siden og indtaste mobilnummer.
Express checkout direkte fra produktsiden er ligeledes kun muligt med Shopify Payments og de 4 ovenfor nævnte Express betalingsmetoder.
Sådan opsætter du MobilePay i din Shopify-webshop: En trin-for-trin guide
Når du har valgt en betalingsudbyder, skal du tilføje denne i din Shopify Admin. Integrationen mellem Shopify og din tredjeparts betalingsudbyder skal etableres for at du kan modtage betaling – og hvis nødvendigt – refundere betaling.
- Log ind på din Shopify Admin
- Gå til Settings
- Vælg Payments
- Scroll ned til Additional payment methods og klik på Add payment method.
- Vælg Search by provider og vælg den, der matcher din nye aftale
- Herfra skal du følge din betalingsudbyders specifikke instruktioner for at fuldføre opsætningen.
Test og vedligeholdelse af din MobilePay-integration: Sådan sikrer du problemfri betaling
Når integrationen er fuldført, er det vigtigt at teste systemet for at sikre, at alt fungerer korrekt. Lav en komplet test ordre og følg betalingen fra start til slut for at sikre, at dine kunder vil opleve en problemfri betaling.
Læg mærke til de små detaljer:
- Er teksten undervejs i processen let at forstå? Giver teksten mening og forbereder dig på det næste skridt?
- Er det tydeligt, hvor der kan søges hjælp?
- Er det tydeligt, hvilket firma der handles hos? Er dit logo synligt i alle skridt?
- Hvilke informationer fik du undervejs – savnede du noget?
- Hvis noget driller, ved du så hvordan du finder mere info i din tredjeparts betalingsudbyders system?
Hos DTAILS anbefaler vi, at du jævnligt laver test ordrer. Gerne 1 gang om måneden. Shopify opdaterer løbende. Derfor er det en god ide at ‘lege kunde’, så du og dit kundeserviceteam ved hvad I taler om, når I hjælper kunderne med at handle på jeres shop.
Sådan fungerer MobilePay i daglig brug: Transaktioner og refunderinger
MobilePay er i bund og grund betaling med betalingskort. Brugeroplevelsen er blot blevet forfinet. Når en ordre er betalt med MobilePay, vil du stadig trække betalingen på ordren i Shopify. Du kan også herfra refundere betalingen.
For kunden vil en refunderet betaling ikke fremgå i MobilePay app’en, men kan i stedet ses på deres konto. Det skyldes at der refunderes direkte til det kort, der er brugt som betaling via MobilePay.
Husk også at logge ind i din tredjeparts betalingsudbyders dashboard jævnligt. Der er eksempler på, at betalingen ikke er gået igennem, selvom du har trykket 'Capture payment' i Shopify
Brug for hjælp? Optimér dine kunders checkout oplevelse sammen med DTAILS
Har du brug for hjælp eller er du i tvivl om du har den bedste checkout-oplevelse som overhovedet muligt, så ræk ud til os på hello@dtails.dk