Shopify Unite 2019 - fik du det hele med?

Shopify Unite er en årlig partner-konference som i år blev afholdt i Toronto. Unite strækker sig over 2 dage + det løse og giver et indblik i hvor Shopify er og især hvor Shopify er på vej hen.

2019 blev året hvor vi fik klart flest nye features og indsigt i hvad Shopify laver og tænker - uden tvivl den bedste Unite til dato.

Shopify spillede selvfølgelig også med musklerne og viste hvor vilde resultater der er skabt for de 820.000 merchants.

For de danske Shopify webshops var der mange nye annonceringer som vi kan glæde os til! Her er et kort overblik over de væsentligste ting:

- - Sections everywhere

Sectioner er moduler som man hidtil har fået glæde af på forsiden af sit theme. Nu udvides der kraftigt med sectioner på alle sider. Det kommer til at give uanede muligheder for at tilpasse sin side - virkelig lækkert! Vi forventer at se de første themes der understøtter dette i andet halvår af 2019.

Apps in sections - og checkout

Med de nye sections bliver det fremover nemmere og ikke mindst mere struktureret at installere apps i front-enden. Det bliver også muligt at få apps til at køre i checkout - det giver virkelig mange muligheder som vi forventer os meget af! I forbindelse med dette gav Shopify selv et eksempel på hvor nemt det bliver at tilbyde subscriptions direkte i checkout - det så virkelig godt ud!

Edit orders - ja, det er rigtigt!

En af de mest efterspurgte funktioner har været muligheden for at kunne rette i ordrer. Det kommer lige om lidt. Personligt har jeg ikke savnet denne feature så meget da vi tidligere har set eksempler på højere fejlrate når kunderne kan få rettet i ordrerne. Det bliver spændende at følge hvordan det kommer til at gå.

Multi language API - Shopify på flere sprog

En anden efterspurgt funktion har været muligheden for flere sprog. Shopify har nu åbnet for API til dette så udviklere kan lave multi-sprogs-løsninger. Vi kender ikke helt tidsrammen for hvornår det kommer, men det bliver muligt at lave en multi-sprogs shop - dvs. flere sprog på én og samme shop. Mange sprog på ét site vil give lidt udfordringer så det bliver spændende at se den/de endelige løsninger. Generelt er trenden world wide at man foretrækker multi-storefronts for at kunne give lokalt indhold og sikre optimal SEO og effekt af lokal annoncering.

Shopify PAY nu i Danmark

Shopifys egen betalingsløsning er nu tilgængelig i Danmark. Det er en rigtig spændende løsning hvis man sælger til flere lande da man så kan udnytte fx Multi-currency og local payments.

Multi-currency til alle

Multi-currency kræver at man bruger Shopify PAY og er tilgængeligt til Shopify PLUS. Shopify annoncerede at det vil blive tilgængeligt til alle shops snarest. Det giver god mening i relation til fx multi-language.

Understøttelse af video og 3D

Der var rigtigt mange mindre annonceringer hvor et par af de gode var at Shopify (lige om lidt) understøtter video direkte på produkterne så du ikke skal uploade til fx youtube. Du får også alt fra nyeste 3D og AR funktioner til flere fotos pr. variant (lille ting men ret cool).

Hurtigere webshop - gratis

Der var flere underspillede nyheder som er ret vilde. Voldsom opgradering af servere og teknologier kommer i løbet af året til at give kraftige hastigheds-forbedringer af alle Shopify webshops. Shopify viste også hvor meget det var lykkedes at optimere checkout siden sidste Unite - forbedringer som man måske ikke altid lige lægger mærke til.

Helt nyt POS

Shopify satser alt på at blive verdens førende Retail Operating System. Det kræver selvfølgelig et POS (kasseapparat) i verdensklasse og der blev vist de første billeder og video af det helt nye Shopify POS. Det ser super godt ud og især muligheden for at integrere apps dybt ind i systemet tegner rigtig godt.

All new Shopify PLUS

Shopify PLUS for en ordentlig overhaling! Der kommer flere store opdateringer som især drejer sig om multiple storefronts. I første omgang et centralt administrations-interface der giver overblik. Derefter følger produktstyring og lidt længere ude synkronisering.

Shopify Unite

At Shopify Unite, our developers and partners come together to celebrate shared accomplishments, forge new connections and, ignite the future of commerce technology.

Commerce is evolving daily, as are the tools and technologies that enable independent entrepreneurs to realize their goals in entirely new ways. Shopify is building for the long-term—a future of unprecedented opportunity that would not be possible without you, our valued partners.

Her er links hvis du vil have mere info:
Jesper mødte the man himself